shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Goud, Zilver en Brons bij de International Design Awards 2021!

 

Met trots kondigen we aan dat we GOUD, ZILVER en BRONS hebben gewonnen op de International Design Awards voor Beyond Design, Designing Lightness en Aan ’t Groothoofd! 2022 had niet spectaculairder kunnen beginnen!

Bij alle projecten vragen we ons af waarom het project het ‘verdient’ gepubliceerd te worden om er echte waarde voor vast te stellen. Zo was de ambitie voor Designing Lightness erg hoog. Omdat het project een grote groep (jonge) ontwerpers en technici wil aanspreken, hebben we ons gericht op het vertellen van een sterk en aantrekkelijk visueel verhaal. Wij geloven namelijk dat een aantrekkelijk design dat aansluit bij de gebruikersgroep kan bijdragen aan een inspirerende leeservaring die een positieve gedragsverandering in gang kan zetten.

Ons zelf geïnitieerde project Beyond Design volgt dezelfde principes en laat zien hoe je op een snelle en leuke manier social design-oplossingen kunt creëren, presenteren en evalueren. Waar het boek inzicht geeft in de hedendaagse (vaak hybride) ontwerppraktijk, gaat het spel dieper in op het verkennen van je eigen ideeën en nieuwe mogelijkheden te bedenken om ze daadwerkelijk uit te voeren. Zowel het boek als het spel genereren educatieve waarde, waardoor Beyond Design een effectief hulpmiddel is voor iedereen met een klein of groot idee.

De kleine publicatie Aan 't Groothoofd daarentegen heeft de essentie van de imposante muurschildering, die kunstenaar Robert Zandvliet voor het Dordrechts Museum maakte, conceptueel vastgelegd. Het is een artistiek object in de vorm van een gedrukte publicatie. In tegenstelling tot de muurschildering is de publicatie een compact gebonden boekje waarin de lezer het verstrijken van de tijd ervaart. Het ontwerp ontvouwt zich als een visueel dagboek waarin de werkwijze en referenties van de kunstenaar worden verteld.

We willen iedereen met wie we aan deze projecten hebben samengewerkt feliciteren en vooral bedanken!

Ed van Hinte, Adriaan Beukers, Paul Kortman, CompositesNL, Nai010 Publishers, NPN drukkers, BIS Publishers, Robert Zandvliet, Judith Spijksma, Dordrechts Museum, ORO Grafisch Projectmanagement, Alison Murray-Uren, Will Murray-Uren, Demi Horsman, Pepijn de Jonge, Mahtab Zamanifar, Jonathan Tams, Pia Jacques de Dixmude, Macarena Torres Puga, Naomi Groeneveld, Jennifer Kumer.

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl