shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Het verstrijken van de tijd in Aan ’t Groothoofd - Robert Zandvliet

Aan ’t Groothoofd is de handzame publicatie over het gelijknamige kunstwerk dat Robert Zandvliet maakte voor het Dordrechts Museum. Deze vijftig meter lange muurschildering is als een waterspiegeling waarin je de verschillende stadia van de tijd voorbij ziet komen. Terwijl je langs de muur loopt zie je de zon opkomen en even verderop weer ondergaan. Dit verstrijken van de tijd vormde de basis voor het ontwerp van de publicatie Aan ’t Groothoofd.

In tegenstelling tot de imposante muurschildering, is de publicatie een compact gebonden boekje waarin de lezer het verstrijken van de tijd ervaart door een subtiel verloop van licht naar donker op de pagina’s. Het ontwerp ontvouwt zich als een visueel dagboek waarin de werkwijze en de referenties van de kunstenaar verteld worden. Tussen de tekst van hoofdcurator Judith Spijksma zitten fragmenten uit het dagboek van de kunstenaar gewoven. Als een tekstuele tijdlijn binden deze fragmenten het proces van het kunstwerk en verschillende details uit de muurschildering aan elkaar.

Colofon
Aan ’t Groothoofd

Ter gelegenheid van de muurschildering Aan ’t Groothoofd (2019) van Robert Zandvliet in het Dordrechts Museum.

Tekst
Judith Spijksma, Robert Zandvliet

Eindredactie
Henriette Fuhri Snethlage

Ontwerp
Studio Renate Boere, Renate Boere, Quirine Dob, Macarena Torres-Puga

Fotografie
Henk Geraedts, Peter den Ouden, Jaring Lokhorst, Jorgen Snoep, Tom Haartsen, Michel Urtado

Druk en binding
Oro Grafisch projectmanagement

Papier
Munken Lynx

Jaar van uitgave
2020

ISBN
9789071722370

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl