shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Darp, een intiem portret van een dorp in beweging

Op zaterdag 2 november is in het Drentse dorp Darp, het boek DARP van fotograaf Frans Ohm gelanceerd en vanaf die tijd ook te koop in onze webshop. Meerdere jaren heeft Frans Ohm de bewoners gefotografeerd tijdens alledaagse bezigheden, festiviteiten en bijzondere gebeurtenissen. De beelden van Frans Ohm vormen meer dan een fotoportret van Darp alleen. De fotografie verbeeldt een dorpscultuur die je op vele plekken in Nederland kan vinden. Degenen die in een dorp zijn opgegroeid zullen een blik van herkenning hebben. Dit zijn wij. Of ja, zo waren wij.

Het ontwerp voor DARP is geïnspireerd op de klassieke fotoroman, waarin de chronologie en plaatsing van de foto's een volledig verhaal vertellen. Op deze manier hebben we de beelden weten te combineren tot een intense kijkervaring. De hoes om het boek creëert een intiem doorkijkje in het leven van de Darpers, precies zoals de foto's van Frans Ohm dat ook doen.

Daarnaast geeft schrijver Frank Westerman de gesprekken met Darpers, afgewisseld met persoonlijke beschouwingen in het boek, het kleine Darp de plaats in de wereldgeschiedenis die het verdient.

Nieuwsgierig naar het boek?

Op maandag 2 december zijn Frank Westerman, Frans Ohm en Renate Boere om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag), waar zij een lezing geven over hun rollen bij het maken van het boek.

Lezing door Frank Westerman, Frans Ohm en Renate Boere Maandag 2 december 2019 19:00 uur Paagman vestiging Fred (Den Haag) Toegang gratis, graag hier aanmelden

Colofon

Fotograaf Frans Ohm

Auteur Frank Westerman

Ontwerp en beeldredactie Studio Renate Boere: Renate Boere, Quirine Dob, Kristy Den Dulk, Demi Horsman, Pepijn de Jonge, Alison Murray-Uren, Daphne Reijtenbagh, Mahtab Zamanifar

Lithografie Marc Gijzen

Jaar van uitgave 2019

Druk Drukkerij van Gorcum, Raalte

Binder Stronkhorst Boekbinders, Groningen

Aantal pagina's 175

ISBN 9789023257073

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl