shop
nieuwsbrief

NL EN


   

'A Painter's Play', streven naar de balans tussen vorm en inhoud

A Painter’s Play gaat over schilderkunst en theater, over Andrea Freckmann die als schilder de regie over haar werk voert en daar zelf ook in optreedt. Middels het boekontwerp van Studio Renate Boere worden deze intenties van de kunstenaar op speelse wijze geopenbaard.

De publicatie toont zich als een toneelstuk, waarbij het boek het podium is voor de vele perspectieven van waaruit er naar Andrea Freckmann’s schilderijen gekeken wordt. Met inspiratie die direct uit de originele scripts van de Commedia dell’ Arte komt, maakte Studio Renate Boere een ontwerp waarin balans centraal staat, net als het streven van de kunstenaar zelf en de basis gedachten achter Commedia dell’ Arte. Een theatermaker, dichter, kunsthistoricus en de kunstenaar zelf bevinden zich in het boek op de gulden snede (de menselijke maat), waar de tekst het toneelstuk is en de beelden backstage rekwisieten.

Als kunstenaar heeft Andrea Freckmann zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van observerend naar verhalend schilder. De catalogus die zich achterin het boek bevindt is dan ook opgedeeld in drie aktes, die de kijker stap voor stap meenemen in de groei van de kunstenaar. 

Door het ontwerp wordt op subtiele manier de essentie van de Commedia dell’ Arte en de invloed hiervan op Andrea Freckmann's werk getoond. Bladerend door het boek onthullen zich meerdere perspectieven op dit proces.

A Painter’s Play is een tweetalige publicatie, ter ere van de solo tentoonstelling van Andrea Freckmann, vertegenwoordigd door galerie Maurits van der Laar op Art Rotterdam 2019. Dit boek kwam mede tot stand dankzij de genereuze ondersteuning van het Mondriaanfonds en Stroom Den Haag.

Colofon

Auteurs
Andrea Freckmann, Kees ’t Hart, Maurits van de Laar, Jorn Laponder, Gerrit Willems

Ontwerp
Studio Renate Boere: Renate Boere, Quirine Dob, Linsey Dolleman, Jesse van Meel, Tijmen Steenvoorden

Vertaling
Rachel Bacon

Jaar van uitgave
2019

Druk en binder
Oro Grafisch Projectmanagement

Papier
Munken Lynx Rough, 120 gr

Formaat
210 x 285 mm

Aantal pagina's
116

Talen
Engels, Nederlands

ISBN
9789082672572

Met dank aan
Mondriaan Fonds, Stroom Den Haag

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl