shop
nieuwsbrief

NL EN


   

'Creëren of consumeren' & 'Voelen of doen' twee unieke zeefdrukken van Renate Boere


Tijd en ruimte voor autonome projecten heb je niet vaak. Extra blij waren we dan ook met de uitnodiging van de Grafische Werkplaats Den Haag om mee te doen aan de unieke tentoonstelling ‘Den Haag Creatieve Stad’, samen met 27 Haagse ontwerpers en kunstenaars.

1. Voelen of doen
Zeefdruk affiche
30 x 40 cm
300gr Steinbach papier
Handgedrukt in oplage van 35, gesigneerd en genummerd

‘Voelen of doen’ is geïnspireerd op een uitspraak van psychotherapeut Esther Perel tijdens haar aflevering van Zomergasten (2 september 2018, VPRO). In deze uitzending vertelt Perel o.a. dat het verschil tussen dieren en mensen is dat wij de mogelijkheid tot verbeelding hebben. Door onze ogen te sluiten kunnen wij beelden oproepen die niet bestaan, maar waarbij we wel aanspraak kunnen doen op ons gevoel.

Uitgaande van deze theorie is het beeld van ‘Voelen of doen’ tot stand gekomen. Door het combineren van beelden uit tijdschriften, kranten en reclamefolders ontstaan nieuw beeldende verhalen die een specifiek gevoel op kunnen roepen.

2. Creëren of consumeren

Zeefdruk affiche
30 x 40 cm
300gr Steinbach papier
Handgedrukt in oplage van 35, gesigneerd en genummerd


‘Creëren of consumeren’ is ontstaan naar aanleiding van een lezing van Bas Haring waarin hij inspirerend vertelde over het boek: ‘Zen and the art of Motorcycle Maintenance’ (1974) van Robert Pirsig. Grofweg zei hij, kunnen we de mensheid in twee groepen verdelen: de ene helft zijn de mensen die aan het leven willen prutsen en sleutelen, de andere helft zijn degenen die dat niet doen of willen.

‘Creëren of consumeren’ bevindt zich in het midden van deze theorie en is onderdeel van de tentoonstelling ‘Den Haag Creatieve Stad’ in de Affiche Galerij Den Haag. Bijzonder aan De Affiche Galerij is, dat deze zich direct onder het winkelend publiek, in het door Rem Koolhaas ontworpen ondergrondse tramstation, in hartje Den Haag bevindt. Een perfecte locatie om de vraag ‘Creëren of consumeren’ te stellen.

Beide ontwerpen zijn los van elkaar te verkrijgen voor €250,- (incl. lijst en verzendkosten). 
De zeefdrukken zijn te bestellen via onze nieuwe webshop van Hybrid Crocodile

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl