shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Visuele identiteit Gabelle

 123

VISUELE IDENTITEIT
GABELLE | ART COUTURE

Gabriella Bekman - voorheen directeur van verschillende overheidsinstanties - gooide op 64-jarige leeftijd het roer om en startte een nieuwe carrière. Haar twee liefdes, hedendaagse kunst en mode, brengt zij samen in het modelabel Gabelle.

Gabriella werkt samen met kunstenaars. Hun ontwerpen zijn de basis voor de unieke art couture collectie. De exclusiviteit van de kledingstukken is door Studio Renate Boere vertaald naar een beeldmerk geïnspireerd op een figuratief werk van de grootvader van Gabriella, kunstenaar Hubertus Bekman. Dit heeft geresulteerd in een krachtige maar vooral unieke visuele identiteit voor het modelabel.

Net als bij de werken van een kunstenaar zal er maar één exemplaar per kledingstuk (bv. rok, top, jurk of jas) met het ontwerp op maat vervaardigd worden. De unieke ontwerpen worden gedrukt op stoffen van de mooiste kwaliteit, die vervolgens worden verwerkt in exclusieve art couture stukken.

‘Van jongs af aan werd ik omringd door kunst en werd de liefde daarvoor aangewakkerd en gestimuleerd. Na de middelbare school koos ik voor een opleiding textiele vormgeving, omdat ik als lerares handwerken mijn interesse voor vormgeving en mode wilde combineren. Desondanks rolde mijn carrière een andere kant op en gaf ik jarenlang leiding aan diverse organisaties. Vorig jaar besloot ik gehoor te geven aan mijn eerste liefde; kunst, gecombineerd met mode. Om mijn kennis op te frissen en mijn vaardigheden te perfectioneren volgde ik op de modevakschool de modules costumière en coupeuse.’

Gabriella Bekman maakt haar ontwerpen in nauwe samenspraak met haar klant. Het begint met een bezoek aan haar atelier waar de stoffen worden bekeken en alle mogelijkheden en wensen worden besproken.

Elk kledingstuk wordt op maat getekend, waarna eerst een proefmodel (toile) wordt gemaakt. Vervolgens wordt het art couture stuk door Gabriella met de hand vervaardigd.

Het resultaat: unieke, tijdloze stukken, met liefde en vakmanschap afgewerkt tot in de kleinste details, uitgevoerd in de meest prachtige, duurzame en bijzondere stoffen.

COLOFON

Ontwerp
Studio Renate Boere: Renate Boere, Wilco van der Leeuw, Jan Johan Draaistra, Aniek Kroes, Evelien Broersen

Fotografie
Emma Hopstaken

Model
Nina Varga, It’s me Model Management

Locatie fotoshoot
Sol LeWitt, wall drawing, 1998 Gemeentemuseum Den Haag


Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl