shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Spel 'De Ideeëngenerator' op festival Backfire

Spel 'De Ideeëngenerator' op festival Backfire

16/17/18 juni 2017 stond Studio Renate Boere op participatie event Backfire (ArtZaanstad) met 'De Ideeëngenerator' (voorheen 'Beyond Design Thinking the Game'.

Lees hier meer over 'De Ideeëngenerator'.

In 10 stappen en 10 minuten tijd ontwikkelden deelnemers een idee en kregen ze handvatten om het idee verder te ontwikkelen. Onder begeleiding van spelleiders dompelden de deelnemers zich onder in de praktijk van het initiëren van eigen sociale projecten. Het was rennen, schetsen, vallen, denken en weer doorgaan tijdens het festival.

We ontvingen veel positieve en enthousiaste reacties, naar aanleiding van het succes is het spel inmiddels verder doorontwikkeld en binnenkort verkrijgbaar in een handzame doos met beknopte speluitleg, om thuis, op school of op werk te spelen.

Backfire is een project van Robert Roelink en Harold Linker.
Op het festival waren ook projecten van o.a. Lizan Freijsen, Jordy Koevoets, Oscar Prinsen, Maarten Bel, Bianca Runge, Marc Volger / Willem Moeselaar, Mireille Giele, Norbert Wille, Global Village 2016 met 50 internationale kunstenaars, Khaled Youssef, Harold Linker en Robert Roelink.

'De Ideeëngenerator' in het kort

Hoe ga je van start en hoe beoordeel je een goed idee?

‘De Ideeëngenerator’, het eerste educatieve spel dat razendsnel ideeën genereert en handvatten biedt om tot (ontwerp)oplossingen te komen. Het spel stimuleert ideevorming over maatschappelijke vraagstukken op een leuke manier.

In de maatschappij waarin wij leven is innovatie essentieel om complexe problemen op te lossen. Denk aan internationale vraagstukken rondom thema’s als privacy, verlies van biodiversiteit, mensenhandel, schaarste aan grondstoffen en armoede. Dat is niet eenvoudig. Nieuwe goede ideeën zijn hard nodig om winst te boeken op allerlei terreinen. Vaak willen mensen wel iets doen maar hebben geen idee hoe! ‘De Ideeëngenerator’ kan de eerste stap zijn naar succes.

Lees hier meer over 'De Ideeëngenerator'.

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl