shop
nieuwsbrief

NL EN


   

NO GUTS NO GLORY in Frame, Journal of Literary Studies

 

ARTIKEL OVER ‘NO GUTS NO GLORY’ IN FRAME, JOURNAL OF LITERARY STUDIES

Innovation for Groningen
One of the projects that strived most for innovation was No Guts No Glory: A Delta Plan for Groningen, led by designer Renate Boere. The province of Groningen suffers from earthquakes caused by fracking. Houses are falling apart but the government has not yet taken sufficient measures. No Guts No Glory presents creative solutions from students for this problem(...)

Lees hier het hele artikel.

NO GUTS NO GLORY!
Een Deltaplan voor Groningen

Studenten van de Academie Minerva Groningen en Studio Renate Boere hebben de handen ineen geslagen en zijn in actie gekomen. Naar aanleiding van de oproep van Freek de Jonge om een Deltaplan voor Groningen op te tuigen hebben de studenten op artistieke wijze de aardbevingsproblematiek van Groningen in kaart gebracht. Daarbij illustreren zij hun toekomstvisie voor de provincie.

Dit is gebundeld in een prachtige, bijna 200 pagina-tellende paperback vol illustraties.

Het boek is uitverkocht! toch geintereseerd? Stuur ons een berichtje, met genoeg interesse maken we nog een oplage.

Je kunt het cadeau, liefst verpakt in cadeaupapier sturen naar de perskamer: postbus 20018 tweede kamer, ter attentie van een politicus naar jouw keuze.

Mark Rutte zit niet in de tweede kamer, als je hem een boek wilt sturen, stuur het dan naar Postbus 20001, Ministerie van Algemene Zaken, ter attentie van de Minister-president.

Waarom? Omdat ook wij geloven dat creatieven een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de welvaart van een land. Het Deltaplan, ooit ontwikkeld door creatieven, heeft Nederland geen windeieren gelegd. Sindsdien zijn we wereldwijd beroemd en geroemd om onze innovatieve oplossingen voor het gevaar van de zee. 
Investeren in een heldere visie, samenwerking, creatieve oplossingen en innovatie is de sleutel tot succes! Zo’n plan hebben we ook nodig voor Groningen, en eigenlijk ook voor heel Nederland. Kunstenaars, ontwerpers, ingenieurs en architecten staan te trappelen! Prachtige onderzoeken ontstaan. Bijvoorbeeld naar duurzame materialen en nieuwe manieren van bouwen. Er zal direct een positieve wind waaien over het land.
Wij Nederlanders zouden wederom koplopers kunnen zijn op het gebied van innovatie. Dit keer op het gebied van oplossingen bij aardbevingsgevaar, duurzaam materiaalgebruik en energiebesparing. NO GUTS NO GLORY!

Jij kunt ook een bijdrage leveren. Dit kun je doen door het boek te kopen en te sturen naar een politiek leider die jij wilt overtuigen van de noodzaak van een Deltaplan voor Groningen (je mag hem natuurlijk ook zelf houden).

Colofon

Inspirator: Freek de Jonge

Concept, coordination and cover design/concept, coördinatie en omslagontwerp:
Studio Renate Boere: Renate Boere, Mans van Oosterhout, Lynn van den Berg, Franc Gonzalez, Caroline Langendoen, Evelien Broersen

Inside/binnenwerk: studenten Academie Minerva Groningen:
Albert Matthews Duggan - Ipswich
Elvike Imelman - Groningen
Hieke Haak - Nij Beets
Inger Bierma - Beetsterzwaag
Laura Schut - Groningen
Le Hoai Linh - Hanoi, Vietnam
Lotte Karsten -  PaddepoelMartin Daskalov - Varna
Vladimir Shkandin - Volgograd
Yana Georgieva - Sofia

Copy editing/redactie:
Renate Boere

Publisher/uitgever:
Hybrid Crocodile
Abraham van Beyerenstraat 4
2525 TG Den Haag
+31(0)70 2167612
info@hybridcrocodile.nl

Printing/druk:
RCG grafimedia

ISBN:
978-90-826725-0-3

© 2017 Hybrid Crocodile, Studio Renate Boere

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl