shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Lezing: Renate Boere over boekontwerp en het zelf initiëren van projecten

 

Inloop + speciale gast: Renate Boere
Lezing over boekontwerp en het zelf initiëren van projecten
Monsterkamer / Amsterdam

Om de maand op donderdag organiseert De Monsterkamer een Inloop + speciale gast. Deze keer is Renate Boere uitgenodigd. Studio Renate Boere werkt al 20 jaar voor de culturele sector en heeft meer dan 65 boeken samen met kunstenaars mogen ontwerpen.

Tijdens haar presentatie in De Monsterkamer zal Renate Boere ingaan op de journalistieke roman: Ik vraag u iets meer lef te tonen.

Na het zelden zien van betekenisvolle social designoplossingen besluit Renate Boere een eigen project te starten en hier tegelijkertijd over te schrijven. Hierdoor belandt ze in een compleet nieuwe wereld van geheimhoudingsverklaringen, auteursrechten, ingewikkelde contracten, samenwerkingen met de meest uiteenlopende stakeholders, subsidieaanvragen, hybrid publishing tot en met het winnen van internationale prijzen.

Haar uitgebreide onderzoek en bevindingen zijn terug te lezen in de journalistieke roman Ik vraag u iets meer lef te tonen. Een musthave voor studenten, recent afgestudeerden en voor iedereen die zelf een project wil starten. Haar motto: ‘Hybride (grafisch) ontwerpen is een wapen in de strijd tegen stilstand en verval en een katalysator voor dynamiek en vooruitgang’. Het fysieke boek is onderdeel van een hybride publicatie, een ander onderdeel is Methode Studio Renate Boere. Op dit platform wordt het komende jaar discussie en interactie met andere ontwerpers uitgelokt. Samen vormen we op deze manier een waardevol document voor studenten, net afgestudeerden en iedereen die zelf een project wil starten.

Studio Renate Boere werkt regelmatig samen met kunstenaars.
De meest recente samenwerking was met kunstenaar Lizan Freijsen, waar het boekontwerp van The Living Surface uit voort kwam. Een prachtig voorbeeld van een ontwerp waarin de werkwijze van de kunstenaar wordt geopenbaard.

Het omvangrijke oeuvreboek Sproken, Christie van der Haak, neemt je mee in de kleurrijke belevingswereld van de kunstenaar. Het boekontwerp is in de prijzen gevallen bij de European Design Awards én de International Design Awards.

Datum: 01/06/2017
Tijd: 17:00 - 20:00
Locatie: De Monsterkamer, Amsterdam
Kosten: Gratis
Organisator: Philip Stroomberg en Justina Nekrašaitė

Meld je hier aan voor het event.

De lezing wordt gehouden in het Nederlands, ter plekke overschakelen naar Engels is mogelijk. Na afloop is er de mogelijkheid om te eten in studio/K, iedereen is welkom om (op eigen kosten) mee te eten. Tot 1 juni!

Programma
17:00 Drankjes/rondkijken in De Monsterkamer
18:00 Presentatie Renate Boere
18:30 Vragen/discussie
19:00 Drankjes/rondkijken in De Monsterkamer
20:00 Einde

Het activiteitenprogramma van De Monsterkamer in 2017 wordt ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl