shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Interview met Renate Boere op Radio Noord

 

INTERVIEW RADIO NOORD MET RENATE BOERE
Renate is geïnterviewd door Radio Noord over het project ‘No Guts No Glory’!

Lees hier het interview terug.

Waarom zijn jullie dit project begonnen, Renate?
Wij willen met een symbool in de vorm van een boek de aardbevingsproblematiek in Groningen met stip op 1 op de politieke agenda zetten.

De bedoeling is dat we zoveel mogelijk boeken aan alle politici aanbieden om hen daarmee te overtuigen te investeren in een Deltaplan voor Groningen.

Met dit idee sluiten we aan bij de actie van Freek de Jonge die tijdens De Wereld Draait Door vertelde dat hij een lans wil breken voor een nieuw Deltaplan voor Groningen.

Niet alleen vanwege het onrecht dat de Groningers wordt aangedaan, maar ook om de politiek te overtuigen van het feit dat investeren in innovatie en creativiteit op langere termijn een investering is in de toekomst van ons land. Het zou prachtig zijn als we weer op nummer 1 komen te staan met iets positiefs, namelijk, het durven investeren in creativiteit en innovatie voor een duurzame samenleving.

Want zoals we allen weten worden we dankzij het Deltaplan dat na de watersnoodramp is ontwikkeld, internationaal gezien als innovators en experts als het gaat om de strijd tegen water.

Kun je uitleggen hoe het project precies werkt?
Iedereen kan meedoen. Als je een boek koopt voor 15 euro schenken wij een boek met daarin een persoonlijke brief aan een politici naar keuze.

Het boek staat symbool voor een geschenk aan Nederland, namelijk een investering in creativiteit en innovatie.

Studenten van de Academie Minerva in Groningen hebben op 200 pagina’s de aardbevingsproblematiek in kaart gebracht en daarbij een aantal innovatieve ideeën gevisualiseerd. Het is een prachtig boek geworden.

Als ik een boek wil sturen naar Mark Rutte, hoe kom ik dan aan zijn adres?
Dat is heel makkelijk. Je kunt het cadeau, liefst verpakt in cadeaupapier sturen naar de perskamer: postbus 20018 tweede kamer, ter attentie van een politicus naar jouw keuze.

Mark Rutte zit niet in de tweede kamer, als je hem een boek wilt sturen, stuur het dan naar Postbus 20001, Ministerie van Algemene Zaken, ter attentie van de Minister-president.

Verdienen jullie ook geld met de verkoop van de boeken?
Nee wij verdienen er niets mee, alle opbrengst wordt gebruikt voor het versturen van meer boeken naar de tweede kamer.

Leeft het onderwerp erg bij de studenten van de kunstacademie?
Op academies wordt steeds meer aandacht besteed aan social design.
Studenten zijn gewend te werken met onderwerpen die in de maatschappij spelen.

De internationale studenten, meer dan 50% van de studenten die op de academie in Groningen zitten, wisten nauwelijks iets van de aardbevingsproblematiek.

De Nederlandse studenten wisten wel iets over de aardbevingen maar hadden geen idee van de ernst van de zaak.

Maar na uitleg wilden ze zich graag inzetten voor de Groningers.

Je komt zelf niet uit Groningen, waarom zet je je dan toch zo in voor onze provincie?
Omdat ik net als vele burgers in heel Nederland het nieuws over Groningen meekrijg op Radio, TV, social media en kranten en het ook een groot onrecht vindt. Normaal kun je daar als burger weinig aan doen.

Door het optreden van Freek de Jonge in De Wereld Draait Door kreeg ik het idee om zijn strijd voor een Deltaplan voor Groningen te ondersteunen.

Niet alleen om Groningers te helpen maar ook om het belang van investeren in creativiteit en innovatie op de politieke agenda te krijgen.

Want ik ben van mening dat investeren in duurzame innovatieve creatieve oplossingen, een belangrijke sleutel is naar succes. Dat heeft het Deltaplan destijds ook bewezen.

Met het kopen van het boek stimuleren we de politiek om te investeren in een vooruitgang. In de toekomst van dit land.

Luister het gesprek terug op: 
http://www.rtvnoord.nl/radio/programma/20052/Babette-op-Noord/aflevering/8748

Het interview met Renate begint op 19:45

NO GUTS NO GLORY!
Een Deltplan voor Groningen

Studenten van de Academie Minerva Groningen en Studio Renate Boere hebben de handen ineen geslagen en zijn in actie gekomen. Naar aanleiding van de oproep van Freek de Jonge om een Deltaplan voor Groningen op te tuigen hebben de studenten op artistieke wijze de aardbevingsproblematiek van Groningen in kaart gebracht. Daarbij illustreren zij hun toekomstvisie voor de provincie.

Dit is gebundeld in een prachtige, bijna 200 pagina-tellende paperback vol illustraties.

Bestel het boek hier in onze shop.

Je kunt het cadeau, liefst verpakt in cadeaupapier sturen naar de perskamer: postbus 20018 tweede kamer, ter attentie van een politicus naar jouw keuze.

Mark Rutte zit niet in de tweede kamer, als je hem een boek wilt sturen, stuur het dan naar Postbus 20001, Ministerie van Algemene Zaken, ter attentie van de Minister-president.

Waarom? Omdat ook wij geloven dat creatieven een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de welvaart van een land. Het Deltaplan, ooit ontwikkeld door creatieven, heeft Nederland geen windeieren gelegd. Sindsdien zijn we wereldwijd beroemd en geroemd om onze innovatieve oplossingen voor het gevaar van de zee. 
Investeren in een heldere visie, samenwerking, creatieve oplossingen en innovatie is de sleutel tot succes! Zo’n plan hebben we ook nodig voor Groningen, en eigenlijk ook voor heel Nederland. Kunstenaars, ontwerpers, ingenieurs en architecten staan te trappelen! Prachtige onderzoeken ontstaan. Bijvoorbeeld naar duurzame materialen en nieuwe manieren van bouwen. Er zal direct een positieve wind waaien over het land.
Wij Nederlanders zouden wederom koplopers kunnen zijn op het gebied van innovatie. Dit keer op het gebied van oplossingen bij aardbevingsgevaar, duurzaam materiaalgebruik en energiebesparing. NO GUTS NO GLORY!

Jij kunt ook een bijdrage leveren. Dit kun je doen door het boek te hier te kopen en te sturen naar een politiek leider die jij wilt overtuigen van de noodzaak van een Deltaplan voor Groningen (je mag hem natuurlijk ook zelf houden).

Inspirator: Freek de Jonge

Concept, coordination and cover design/concept, coördinatie en omslagontwerp:
Studio Renate Boere: Renate Boere, Mans van Oosterhout, Lynn van den Berg, Franc Gonzalez, Caroline Langendoen, Evelien Broersen

Inside/binnenwerk: studenten Academie Minerva Groningen:
Albert Matthews Duggan - Ipswich
Elvike Imelman - Groningen
Hieke Haak - Nij Beets
Inger Bierma - Beetsterzwaag
Laura Schut - Groningen
Le Hoai Linh - Hanoi, Vietnam
Lotte Karsten -  PaddepoelMartin Daskalov - Varna
Vladimir Shkandin - Volgograd
Yana Georgieva - Sofia

Copy editing/redactie:
Renate Boere

Publisher/uitgever:
Hybrid Crocodile
Abraham van Beyerenstraat 4
2525 TG Den Haag
+31(0)70 2167612
info@hybridcrocodile.nl

Printing/druk:
RCG grafimedia

ISBN:
978-90-826725-0-3

© 2017 Hybrid Crocodile, Studio Renate Boere

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl