shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Workshop Uprooted Academie Minerva Groningen 8 t/m 12 februari 2016

Impressie van de workshop week Crossing Minerva. Project 'Create a beautiful Artist Book in 5 days' gegeven door Renate Boere.

Kunstacademie Minerva (Groningen) nodigde Renate Boere uit om de 5-daagse workshop Artist Books te verzorgen tijdens Crossing Minerva, de projectweek. Onder begeleiding werkten eerstejaarsstudenten Beeldende Kunsten in de week van 8 t/m 12 Februari 2016 aan de workshop waarbij ze een artist book creëerden met het thema van dit jaar: Uprooted.

De week startte met een presentatie van Renate Boere over de artist books die ze voor verschillende kunstenaars ontworpen heeft. Daarna gingen de studenten aan de slag met het thema uprooted. Concreet kregen de studenten de eerste dag de opdracht naar een plek in Groningen te gaan waar zij nog nooit geweest waren. Met deze plek als uitgangspunt voor een beeldend onderzoek maakten zij 100 foto's, tekeningen en interviews. Op dag twee werden de geprinte foto's verwerkt tot minimaal 25 collages. Doel aan het einde van de week was een oplage van 15 gebonden boeken te produceren met de Riso Printer en deze te verkopen op de laatste dag tijdens de eind expositie.

Met dank aan Cor Groenenberg en Kristel Hunnersen.

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl