shop
nieuwsbrief

NL EN


   

65 Unieke omslagen, voor 'Sproken Christie van der Haak', Ouborgprijs 2015

 123

‘Christie van der Haak. Sproken’ is ontworpen door concept gedreven ontwerpstudio Renate Boere. Renate Boere heeft de belevingswereld van Christie van der Haak vertaald naar een visueel sprookje van 416 pagina’s met als doel de schilderwerken en de vaak nog nooit eerder getoonde patronen ‘toegepast’ in virtuele ruimten te tonen. Eindeloze mogelijkheden met het werk van Christie openbaren zich aan de lezer.

Vandaag krijgt Christie de Ouborgprijs voor haar een oeuvre dat zowel lokaal als (inter)nationaal van grote betekenis is. De Ouborgprijs bestaat uit een bedrag, een boek en een tentoonstelling in het Gemeente museum.

Het boek is gedrukt in een oplage van 1000 exemplaren. 65 exemplaren zijn voorzien van een unieke Christie te koop voor 50 euro.
Alle unieke exemplaren waren direct uitverkocht nog tijdens de opening.

Achterin het boek wordt op chronologische volgorde haar beste werk per serie getoond. Meer dan 500 werken – nog niet eens een vijfde van al haar werk – geven een prachtig overzicht van Christie van der Haak’s ontwikkeling tot nu toe: van schilder tot installatie kunstenaar.

Ouborgprijs 2015

Christie van der Haak

Uitreiking Ouborg Prijs (alleen voor genodigden)

Vrijdag 27 november 2015, 17.30 uur

door Joris Wijsmuller, Wethouder van Cultuur

Locatie: Aula Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41, Den Haag

Op 27 november a.s. wordt beeldend kunstenaar Christie van der Haak vanwege haar grote en rijke oeuvre gelauwerd met de Ouborg Prijs 2015. De officiële uitreiking van de prijs gaat gepaard met de verschijning van Sproken / Fairy Tales, een rijk geïllustreerd boek ontworpen door Studio Renate Boere dat wordt uitgegeven door Stroom Den Haag / Jap Sam Books en de opening van de tentoonstelling Sproken / Fairy Tales in het Gemeentemuseum Den Haag.

De Ouborg Prijs jury waardeert Christie van der Haaks veelzijdigheid, de overtuigende manier waarop ze zich met haar werk op het grensvlak van kunst en design beweegt, waarop ze zich van uiteenlopende materialen en technieken bedient, en waarop ze haar niet aflatende bezieling en passie op anderen weet over te dragen.

Juryvoorzitter Arno van Roosmalen:a

“Onlangs was het werk Heda (2015) van Christie van der Haak te zien op de belangrijke internationale beurs Design Miami / Basel. Het kon op belangstelling rekenen van verzamelaars uit de hele wereld. In 2013 was Van der Haaks werk al te zien in Gemeentemuseum Den Haag. Ter gelegenheid van de tentoonstelling Delfts Wit - Het is niet alles Blauw dat in Delft blinkt ontwierp ze een installatie die de perfecte ambiance vormde voor het Delfts Wit. In het Stedelijk Museum Schiedam maakte Van der Haak een indrukwekkende stijlkamer als onderdeel van de tentoonstelling Schilderkunst op drift (2014). En onlangs kreeg ze de vrije hand van Museum De Lakenhal en ontwierp Nieuw Leids Laken, dat bij de heropening van dit Leidse museum in productie wordt genomen. Deze greep uit het recente verleden illustreert de reikwijdte van Christie van der Haak, zowel geografisch als institutioneel.

En het zijn precies die motieven, de kwaliteit van het oeuvre en het lokale en (inter)nationale belang daarvan, op grond waarvan de Ouborg Prijs wordt toegekend aan Haagse kunstenaars. Was de jury daarom alleen al overtuigend eenstemmig in de toekenning van de Ouborg Prijs 2015 aan Christie van der Haak, dan werd die overtuiging nog versterkt door de waardering voor de enorm inspirerende en stimulerende invloed die zij, als docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten heeft gehad op generaties beeldend kunstenaars.”

Colophon / Colofon

Editing / Redactie: Jane Huldman (Stroom Den Haag) & Philip Peters

Concept & Organization / Concept & Organisatie: Christie van der Haak & Studio Renate Boere

Text / Tekst: Christie van der Haak, Eline van der Haak, Philip Peters, Anke Roder, Nicole Roepers, Arno van Roosmalen & Wilma Sütö

Uitgeverij / Publisher: Stroom Den Haag & Japsam Books

Translations / Vertalingen: Willem Kramer, Marie Louise Schoondergang & Ulrica Yland

Image Editing & Graphic Design / Beeldredactie & Ontwerp

Studio Renate Boere: Renate Boere Boere, Nikos ten Hoedt, Niels Vrijdag, Leon Baauw, Evelien Broersen, Caroline Langendoen & Emilio Veendorp

Photography / Fotografie: CMU/DEA Rijper Museum Utrecht, Ernst Bergmans, Peter Cox, Tom Haartsen, Koen Hauser, Rob Kollaard, Peter Slabbers, Studio Renate Boere, Fernando van Teylingen, Eric de Vries, Jan Zweerts

Lithography / Lithografie: Marc Gijzen

Print / Druk: Drukkerij Roelofs (Art Libro Trudy Dorrepaal), Enschede

Font / Lettertype: Akkurat & Quadraat

Foil Printing / Foliedruk: Kuiper Donse, Utrecht

Extra : foliedrukken in goud op 8 plaatsen + wit 2x + nagepreegd van tekst

Binder / Binderij: Abbringh, Groningen

Afwerking: genaaid gebonden in koudlijm.

Bedrukking: full colour + fluor groen + primer

Extra: foliedrukken in goud op 8 plaatsen + wit 2x + nagepreegd van tekst

Papier: omslag: wibalin buckram white, schutbladen en binnenwerk deel 1 : munken polar 150 grs , bedrukking spotless 5 (= staccato raster in 5 kleuren full colour)

Binnenwerk deel 2 : maxi gloss 135 grs , bedrukking spotless 5

Leverancier papier: munken polar: Antalis (Arctic paper) in Almere, maxi gloss: Igepa in Tiel,  Wibalin buckram white: Winter & Company in Culemborg

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl