shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Prachtige rol voor L’essence de Mastenbroek in het gemeente Museum Den Haag t/m 30 augustus 2015

Met Holland op z’n mooist presenteert het Gemeentemuseum Den Haag een grote tentoonstelling met ruim honderd schitterende werken. Daarbij worden verhalen verteld over de betekenis van en de veranderingen in het Hollandse landschap.
Ze schilderden Nederland op zijn mooist, met grazende koeien, molens en frisse wolkenpartijen. Weissenbruch, Mesdag, Gabriëls, Mauve en andere schilders van de Haagse School trokken erop uit en wisten het Nederlandse landschap op pakkende wijze vast te leggen. Zo pakkend zelfs, dat hun iconische taferelen de Nederlandse identiteit tot op de  dag van vandaag bepalen.
L’Essence de Mastenbroek is een parfum dat het leven in de polder Mastenbroek in verschillende geurschakeringen uitdrukt. Bezoekers van de tentoonstelling worden verleidt het parfum op te doen. Zo verspreiden zij de poldergeur door het Hollandse landsschap in het gemeente museum.

Concept: Birthe Leemeijer
Ontwerp verpakking: Renate Boere

Meer over L’Essence de Mastenbroek: http://www.renateboere.nl/2006/04/01/lessence-de-mastenbroek/
en http://www.renateboere.nl/2012/12/17/lessence-de-mastenbroek-2/

1: Glazen kraantje gekoppeld aan de bron in Mastenbroek
2: Boekje + verpakkingen van het parfum ontworpen door Renate Boere, gepresenteerd in een vitrine kast ontworpen door Berlage
3: Kunstenaar Birthe Leemeijer en Curator Doede Hardeman aan het werk.
4: Openings ceremonie door o.a Benno Tempel Directeur van het Gemeente museum en Sharon Dijksma, Staatssecretaris van Economische Zaken
Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl