shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Haarlemse Lente 2015: Bourgeois Rebellion

Dit jaar vindt op 13 t/m 15 maart 2015 de vierde editie van de Haarlemse Lente plaats.
Naar aanleiding van het succesvolle ‘Form Follows Fiction’ bundelen de Haarlemse kunstinstellingen de krachten opnieuw op thematisch niveau. De Haarlemse Lente vormt het Haarlemse startpunt van het ‘Nederland Vlaanderen jaar‘, en zet daarom in op dialoog en onderzoek naar nieuwe en bestaande artistieke relaties tussen Vlaanderen en Haarlem. Elf Haarlemse kunstinstellingen zullen verbindingen leggen en samenwerkingen aangaan met Vlaamse kunstenaars en kunstinstellingen.

Dit jaar zullen de geprogrammeerde tentoonstellingen en activiteiten worden gepresenteerd onder het artistiek-inhoudelijke thema ‘Bourgeois Rebellion’. Dit thema is een contradictio in terminis en zal een aansporing vormen om de betekenis van ‘bourgeoisie’ in onze huidige tijd, en de relatie met vooruitstrevende hedendaagse kunst, te onderzoeken. Het is een dikke knipoog naar de burgerlijke associaties die men heeft met een keurige stad als Haarlem, waarin de actuele, hedendaagse cultuur het traditioneel lastig heeft. Tegelijkertijd is het ook een vingerwijzing naar de, vanuit Nederlands perspectief bekeken, relatief grote steun die avontuurlijke kunst in Vlaanderen geniet onder particuliere verzamelaars, de bourgeoisie van nu.


Colofon

Concept:
Renate Boere
Grafisch ontwerp: Renate Boere  i.s.m. Nolwenn Vitters (stagiair) en Mariska Broekhorst (stagiair)
Druk: iDrukker

    Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl