shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Internationaal design congres: India meets The Netherlands

Renate Boere organiseert op 5 juni onder de vleugels van de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam, een inspirerende internationale conferentie over design en onderwijs. Gedurende deze dag zal gereflecteerd worden op diverse aspecten rondom het thema 'creating pioneers'.

India meets The Netherlands

In samenwerking met de Indiaase Apeejay Education Society & Apeejay Stya Universiteit wordt de relatie tussen Nederland en India besproken. Hoewel de landen in vele opzichten niet vergelijkbaar zijn, delen we dezelfde gemeenschappelijke toekomst. In een wereld waar uitdagingen en mogelijkheden voor de volgende generatie worden gedomineerd door een geglobaliseerde wereldbevolking, is het noodzakelijk om ons onderwijs hierop aan te passen. Om ons te bewapenen tegen nog onbekende veranderingen, dient deze generatie studenten haar capaciteiten om te creëren, aan te passen, communiceren en samen te werken in te zetten. Juist daarom moet er geïnvesteerd worden in het samenbrengen van personen en expertise uit alle hoeken van de wereld.

Op de conferentie spreken onder andere de volgende internationaal gerenommeerde ontwerpers, docenten en onderzoekers: Paul Pos, Jurgen Bey, Siddhartha Das, Marlies Dekkers, Kamna Aggarwalla, Janak Mistry en Tjeerd Veenhoven. Hun presentaties worden afgewisseld met visuele bijdragen van diverse creatieve professionals en studenten van beide scholen. De gehele campagne rondom het evenement is gemaakt door tweedejaars studenten van de Willem de Kooning Academie: Robbert Lopik, Lidy van Blitterswijk en Nikos ten Hoedt onder leiding van Renate Boere.

 

Links:

Website

Fontanel

Facebook

Facebook event

Colofon

Organisatie: Renate Boere, Bas Kortmann, Paul Pos, Simon de Ruijter
Ontwerp: Studenten van de Willem de Kooning academie: Lidy Blitterswijk, Robbert Lopik en Nikos ten Hoedt onder begeleiding van Renate Boere
Veel dank aan: Jeroen Chabot, Maarten Regouin, Anette van der Hoek, Nancy Hoffman, Cora Santjer, Myrna van de Water, Carmen de Groot, Matthew Armitage, Fred Wartna, Jojanneke Gijssen, Julie Muller, Marleen van Arendonk, Apeejay Educational Society en alle sprekers

      Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl