shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Jozias van Aartsen opent met de StickerStemwijzer de gemeenteraadsverkiezingen 2014

Jozias van Aartsen opent met de StickerStemwijzer de gemeenteraadsverkiezingen 2014

De stickerstemwijzer is een simpele manier om jong en oud bekend te maken met de thema’s die spelen in de gemeente Den Haag. De deelnemers plakken een sticker op het doek en komen er zo achter met welke politieke partij zij het meest overeenstemmen.

Deze speciale stemwijzer bestaat uit drie grote doeken. De stellingen die in de online gemeentelijke stemwijzer staan, worden weergegeven op deze doeken. Met een rode of een groene sticker kunnen de deelnemers aangeven of zij het eens of oneens zijn met de stelling. Aan het einde krijg je de uitslag.

De StickerStemWijzer is een nieuwe, spannende interactieve tool om de burger kennis te laten maken met politiek.

Door  stickers met eens of oneens te plakken bij stellingen, en vervolgens het stickervel te scannen, krijg je direct een persoonlijk stemadvies. Via facebook kun je de mening van jouw stad blijven volgen.

Bekijk hier de video: StickerStemWijzer | StickerVoteMatch (with English subtitles)

De StickerStemWijzer is de opvolger van de eerder ontwikkelde StemWijzerwinkel en StemWijzermarkt voor ProDemos - huis voor democratie en rechtsstaat.

Hoe langer de StickerStemWijzer er staat, hoe beter te zien is hoe men over bepaalde politieke onderwerpen denkt. Je kan de ontwikkelingen volgen via de StickerStemWijzer Facebook applicatie, waar elk uur een foto wordt geplaatst.

DRS22 heeft in samenwerking met Studio Renate Boere de StickerStemWijzer bedacht, ontwikkeld en geproduceerd. Je kan hem 5 mei vinden op de bevrijdingsfestivals in Den Haag, Rotterdam, Groningen en Vlissingen. Volgend jaar zal hij ook te zien tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Jongeren lopen niet echt warm voor de Europese verkiezingen. Met de stickerstemwijzer moet het makkelijker worden een keuze te maken voor een partij.

Colofon

Opdrachtgever: ProDemos: Roelof Martens
Ontwerp: DRS22 i.s.m. Studio Renate Boere, Renate Boere, Leonie de Ruiter (stagiair), Silke Kuilman
Techniek: Zork: Michael van Schaik

      Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl