shop
nieuwsbrief

NL EN


   

‘Decadente Dictators’ Over weelde en luxe in dictaturen

In een democratie wordt zelfverrijking van machthebbers en vooraanstaande personen niet geaccepteerd. Er zijn regels en wetten om dit te voorkomen en het is onderwerp in het publieke debat. Heel anders is dat in een dictatuur. De absolute macht van de leider leidt vaak tot taferelen van bizarre persoonlijkheidsverheerlijking, uitzinnige prestigeprojecten en excessieve uitgaven. Deze weelde staat in schril contrast met de omstandigheden waarin het gewone volk verkeert.

De expositie ‘Decadente Dictators’ laat de persoonlijke weelde zien waarmee tien alleenheersers in het heden en het recente verleden zich omringen: Ben Ali (Tunesie), Robert Mugabe (Zimbabwe), Saparmurat Niazov (Turkmenistan), Moammar al-Qadhafi (Libie), Kim Jong Un (Noord-Korea), Bashar al-Assad (Syrie), Saddam Hoessein (Irak) Hassanal Bolkiah (Brunei), Abdoellah bin Abdoel Aziz al-Saoed (Saoedi-Arabië), Aleksandr Loekasjenko (Wit-Rusland).

De opening van de expositie is op vrijdag 6 september om 18:00 uur, Tentoonstellingsruimte ProDemos, tweede verdieping Hofweg 1 Den Haag. De toegang is gratis.

Dit project is ontwikkeld in het kader van de Nacht van de Dictatuur (13 september van 20.00 tot 01.00 uur), maar de expositie is ook afzonderlijk te bekijken bij ProDemos in Den Haag van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur van 9 t/m 27 september.

Colofon

  • Opdrachtgever: Jochum de Graaf (ProDemos)
  • Artistiek leider: Renate Boere (DRS22)
  • Keuze dictators: David Muntslag (ProDemos) i.s.m. studenten (WDKA): Gulsen Emre en Janelle Aarts
  • Beeldonderzoek door studenten: Gulsen Emre, Janelle Aarts, Lotte Biesheuvel, Hyder Ajezairi, Sema Rosso en Tim Hölscher
  • Ontwerp tentoonstelling en uitnodiging: Renate Boere i.s.m. Janelle Aarts
www.wdka.nl
www.prodemos.nl
Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl