shop
nieuwsbrief

NL EN


   

De StickerStemWijzer

De StickerStemWijzer is een nieuwe, spannende interactieve tool om de burger kennis te laten maken met politiek.
Door stickers met eens of oneens te plakken bij stellingen, en vervolgens het stickervel te scannen, krijg je direct een persoonlijk stemadvies.

Bekijk hier de video: "StickerStemWijzer | StickerVoteMatch (with English subtitles)"

De StickerStemWijzer is de opvolger van de eerder ontwikkelde StemWijzerwinkel en StemWijzermarkt voor ProDemos - huis voor democratie en rechtsstaat.

Op drie levensgrote zeildoeken zijn de stellingen van de StemWijzer afgedrukt. Met je eigen stickervel vol groene en rode stickers geef je aan of je het met de stellingen eens of oneens bent. Daarna neem je het stickervel mee naar de stembus en laat je het scannen. Op een bon krijg je te zien welke partijen je hebt gekozen en waar je de meeste overeenstemming mee hebt.

Hoe langer de StickerStemWijzer er staat, hoe beter te zien is hoe men over bepaalde politieke onderwerpen denkt.

DRS22 heeft in samenwerking met Studio Renate Boere de StickerStemWijzer bedacht, ontwikkeld en geproduceerd. Je kan hem 5 mei vinden op de bevrijdingsfestivals in Den Haag, Rotterdam, Groningen en Vlissingen. Volgend jaar zal hij ook te zien tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Jongeren lopen niet echt warm voor de Europese verkiezingen. Met de stickerstemwijzer moet het makkelijker worden een keuze te maken voor een partij.

Colofon

Opdrachtgever: ProDemos: Roelof Martens
Ontwerp: DRS22 i.s.m. Studio Renate Boere, Renate Boere, Leonie de Ruiter (stagiair), Silke Kuilman
Techniek: Zork: Michael van Schaik

    Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl