shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Christie van der Haak

Boek ontwerp Christie van der Haak

Christie van der Haak is een kunstenares met een uitzonderlijk groot oeuvre. Zij maakt voornamelijk zeer kleurrijke patronen die vervolgens hun weg vinden naar stoffen en andere toepassingen. Nadat zij in 2012 de Heden Oevreprijs had gewonnen, exposeerde ze in de galerie van Heden. Studio Renate Boere heeft voor deze expositie een boek ontworpen.

Dit boek is een showcase van de vele patronen die Christie van der Haak heeft gemaakt. Naast de uitgebreide patronen bevat dit boek ook de illustraties waar ieder patroon mee begint. Ze test haar patronen door twee spiegels langs de gemaakte illustraties te leggen. Hierdoor ontstaat een symmetrische, caleidoscopische structuur. In het boek worden twee spiegels meegegeven, waarmee je dit zelf ook kan doen. Daarnaast kan je de patronen zelf inkleuren. De stans in de omslag is de stoel die Ed Annink door Christie van der Haak liet bekleden. Met deze stans kun je alle patronen die in het boek voorkomen, als het ware toegepast uitproberen.


Colofon

Opdrachtgever: Heden
Redactie: Rob Knijn
Concept en ontwerp: Renate Boere, Maurik Stomps (stagiair), Daniël van Ginkel (stagiair)
Illustraties en patronen: Christie van der Haak
Tekst: Eline van der Haak
Druk: Albani drukkers
Lettertype: Minion
Oplage: 1200
ISBN/EAN: 978-90-78203-27-8

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl