shop
nieuwsbrief

NL EN


   

L'Essence de Mastenbroek

Nieuwe verpakkingen inclusief boekje ontworpen voor het parfum L'Essence de Mastenbroek van kunstenaar Birthe Leemeijer.

www.essencemastenbroek.nl

Persbericht: Start verkoop parfum L’Essence de Mastenbroek

Vanaf heden zal de nieuwe verkoop van het parfum L’Essence de Mastenbroek vanuit ’t Asjesgoed in Mastenbroek gestart worden. De inwoners van de polder Mastenbroek hebben het beheer, de organisatie en de verspreiding van dit kunstwerk op zich genomen.

L’Essence de Mastenbroek is een kunstwerk van Birthe Leemeijer, het parfum is het resultaat van haar zoektocht naar de essentie van de polder Mastenbroek. Inwoners van de polder Mastenbroek, voornamelijk veehouders die al generaties lang in de polder wonen en werken, namen deel aan de Essenceclub. Zij bepaalden uit welke geursensaties L’Essence de Mastenbroek moest bestaan. Sinds de lancering van het parfum in 2005 is de Essence wereldwijd verkocht. Deze vloeibare versie van het polderlandschap heeft zich naar allerlei uithoeken van de wereld verspreid en zich vermengd met landschappen, verlangens en herinneringen van mensen die nog nooit in Mastenbroek zijn geweest.

De afgelopen jaren is intensief met verschillende partijen samengewerkt om de verkoop zowel regionaal, nationaal als internationaal te organiseren vanuit de polder Mastenbroek zelf. Leemeijer schreef een toekomstplan in opdracht van de Provincie Overijssel en Vereniging Polderbelangen Mastenbroek gaf haar de opdracht de verpakking aan te passen, gefinanceerd door het Nationale Landschap IJsseldelta.

De nieuwe verpakking zal verschijnen in een grote en een kleine versie: De grote versie van 50 ml staat temidden van een prachtig panorama aan de binnenkant van het doosje en kost 69,95 euro. Het is voor de liefhebber die parfums verzamelt, het parfum draagt en de flacon in huis op een mooie plaats wil kunnen bekijken. Daarnaast is er een verfijnde kleine verpakking van 6 ml van 19,95 euro. Deze verpakking is voor de passant die het werk als idee en verhaal wil meenemen naar huis. De geur als herinnering voor in de broekzak. In zowel de grote verpakking als de kleine verpakking zit een prachtig boekje dat het verhaal over polders in het algemeen en de polder Mastenbroek in het bijzonder in het engels/nederlands vertelt. Foto’s van Mastenbroek lopen in een lange horizon door het boekje heen. Dit alles werd ontworpen en uitgevoerd in samenwerking met ontwerpstudio Renate Boere. Verkoop via internet is voortaan georganiseerd via www.essencemastenbroek.nl.

De bron van Mastenbroek is verhuisd van het bezoekerscentrum naast het Oude Stoomgemaal naar het centrum van de polder zelf. Op de fundamenten van een inmiddels afgebroken boerderij is de bron onder een steen geplaatst.Jaarlijks zal vanaf deze plek een bijvuldag worden georganiseerd. De steen gaat van zijn plaats en zal worden aangesloten op een glazen buis die het parfum oppompt. Eigenaren kunnen op deze dag met hun flesje naar de bron komen om het bij te vullen.

Voor meer informatie zie www.essencemastenbroek.nl of bel/mail: Esther en Hendry van Ittersum, ’t Asjesgoed, Bisschopswetering 79, 8293 PC Mastenbroek, T 038-3446288, M 06-30399167, info@hetasjesgoed.nl

Colofon

Tekstbijdrage:
Gerard Hendrix
Concept: Birthe Leemmeijer
Vertaling: John Weich
Foto binnenzijde verpakking: Jos Huberts
Ontwerp: Renate Boere, Agnes Töth (stagiair)
Parfum: Alessandro Gualtieri
Druk: Albani drukkers bv/Den Haag
Glas: CBN Labsuppliers/Drachten
Belettering: Noordelijke Industriele Drukkerij/Drachten
Plasticarto Verpakkingsindustrie bv/Den Haag

    Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl