shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Alternatieve verkiezingsaffiches in HP de Tijd

Vooraf  HP/De tijd door Frank Poorthuis

Jonge Honden

 

Afgelopen maand was ik een paar keer te gast in het atelier van Renate Boere in Den Haag. Ze is niet alleen vormgever, maar ook docent aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Op ons verzoek had ze een aantal jonge, net afgestuurde vormgevers gevraagd alternatieve verkiezingsposters te maken. Het resultaat ziet u verderop in dit blad. Wat u daar niet ziet, is waar ik zelf die dagen, als ik het even soft mag zeggen, ‘helemaal warm’ van werd: het ongebreidelde enthousiasme van deze jonge honden. Enthousiasme voor het vak waarin ze net waren afgestuurd. Maar ook voor deze specifieke opdracht. Ja, de politiek, daar hadden ze veel ideeën over. Ook over hoe die aan de man werd gebracht. En door wie. En wat er met het land gebeurde. Wat er moet gebeuren. En wat niet gebeurde.

Het zal u niet verbazen dat hun sympathie voornamelijk links van het politieke midden ligt. Maar ze bleken professioneel genoeg om zich ook de PVV, SGP of VVD als opdrachtgever voor te stellen. In alle gevallen hadden ze mooie, verassende en goed beargumenteerde ideeën. Het sprankelde, er werd gelachen, maar er was ook stevige kritiek op elkaars producten.

Het was, kortom, een inspirerende atmosfeer, die wat mij betreft sterk contrasteerde met het doemdenken dat je deze in Den Haag aantreft. Na elke sessie stapte ik weer opgewekter in mijn auto, terug naar huis of werk. Met het goede voornemen er nog stevigere tegenaan te gaan. Mooie dingen te maken, mooie verhalen vertellen, belangrijke verhalen, in een elke maand nog mooier blad. Zoals dat ook nu weer voor u ligt. Met de belofte van nog meer, over een maand. En elke dag op onze website: hpdetijd.nl

Frank Poorthuis

 

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl