shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Mutter-Zoon-Daughter-Petite Fille, Journaaltekeningen Henri Jacobs

Mutter-Zoon-Daughter-Petite Fille, Journaaltekeningen Henri Jacobs

Op het moment van schrijven staat de teller van de serie journaaltekeningen op 489 stuks. Deze journaaltekeningen maakt Jacobs sinds 2003 en het eind van deze serie is voorlopig niet voorzien. Bij journaaltekeningen moet niet gedacht worden aan nieuws of aan een krant, maar meer aan een dagboek. Een visueel dagboek, van ‘de actualiteit van mijn blikveld', zoals Jacobs het zegt.

Deze publicatie is een analoge benadering van de manier waarop Henri Jacobs zijn Journaaltekeningen online vertoond. Op het eerste oog is het boek gevuld met twee afbeeldingen op één spread. Deze tekeningen tonen de diversiteit van de tekeningen die Henri gemaakt.
Wanneer je de pagina's verder openslaat zijn de Journaaltekening 1 t/m 489 vormgegeven als een lange dagelijkse stroom van tekeningen en wordt het proces zichtbaar.

English
Henri Jacobs makes journal drawings every day already for a long period of time. Each drawing is a follow up/family of the next work. That’s why we choose the name ‘Mutter, Zoon, Daughter Petite Fille’. The publication shows the work as much as possible in overview. Because of this you see the development in his work originated in the best way.

Colofon

Deze uitgave verschijnt bij de tentoonstelling van Henri Jacobs, die van 1 mei tot en met 18 juni 2011 bij Heden te zien is.

De missie van Heden is het bieden van toegang tot hedendaagse beeldende kunst. Exposities, kunstverhuur, kunsteducatie en (inter)nationale projecten behoren tot de kerntaken van Heden.

Redactie: Rob Knijn
Tekstredactie: Annemarie van den Berg
Ontwerp: Renate Boere, Chayenne van den Brink (stagiair)
Druk: Ando bv
Oplage: 600
Jaartal: 2011 
ISBN: 978-90-78203-23-0

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl