shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Alles is ongeveer even groot - Mariëlle Buitendijk en Tanya Vogelenzang

Alles is ongeveer even groot - Mariëlle Buitendijk en Tanya Vogelenzang

De kunstenaars Mariëlle Buitendijk en Tanya Vogelzang hebben gezamelijk met kunstenaar en publicist Dick Tuinder geëxposeerd in Heden. De vrouwelijke kunstenaars zijn gecombineerd door Heden vanwege een opvallend aspect dat zij beiden heel precies zijn. Bedoeld wordt niet zozeer de precisie in de detaillering van het werk, maar precisie in het zich bewust zijn van wat je als kunstenaar doet. Precisie is een noodzakelijke kwaliteit voor kunstenaars in het algemeen en voor goede kunst in het bijzonder.

Precisie was ook het uitgangspunt bij het ontwerp voor de publicatie. Deze heeft als bijkomend voordeel dat deze uit losse onderdelen bestaat. Hierdoor hebben de kunstenaars en schrijver na de expositie hun eigen uitgave en is als één geheel in elkaar te vouwen.

Colofon

Deze uitgave verschijnt bij de tentoonstelling Mariëlle Buitendijk en Tanya Vogelzang, die van 6 februari tot en met 26 maart 2011 bij Heden te zien was.

Redactie: Rob Knijn
Tekst: Dick Tuinder
Ontwerp: Renate Boere, Marieke Dekker (stagiair), Dionne Lausberg (stagiair)
Lettertype: Rosebud, Peter Verheul
Drukwerk: Ando bv
Uitgave jaar: 2011
Oplage: 400
ISBN/EAN: 978-90-78203-20-9

    Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl