shop
nieuwsbrief

NL EN


   

38: Kroniek van een ideaal

38: Kroniek van een ideaal

Een beeldend boek met een literaire inslag over het ontstaan en de ontwikkeling van Heden.

Het kunstcentrum Heden is in 1972 als kunstuitleen Artoteek Den Haag opgericht, min of meer als uitvloeisel van de roerige zestiger jaren, die ook de beeldende kunst niet onberoerd lieten. Aan de hand van columns, verhalen en bijdragen van schrijvers als Frits Abrahams, Helga Ruebsamen, Jan Mulder, Herman Vuijsje e.a. biedt het boek een origineel kijkje op de kunstprojecten van Heden en de veranderingen die zich door de tijd bij dit ambitieuze kunstcentrum hebben voltrokken.


Colofon

Productie en redactie: Michiel Morel
Ontwerp: Studio Renate Boere, Renate Boere en stagiaires Amy Wu en Sumire Kobayashi

Teksten:
Frits Abrahams (1946) is columnist en redacteur bij NRC Handelsblad, Piet Bouman (1950) was voorzitter bestuur Artoteek Den Haag, respectievelijk voorzitter Raad van Toezicht van Heden in de periode 2002-2009, Michiel Morel (1946) was tot en met 30 april 2009 directeur / bestuurder van Heden, Jan Mulder (1945) is columnist en schrijver, Gerrit Jan de Rook (1943) is kunstenaar en publicist, Helga Ruebsamen (1934) is schrijfster, Hans Vervoort (1939) is schrijver, Herman Vuijsje (1946) is journalist, schrijver en editor, Gerrit Willems (1952) is directeur van het CBK in Dordrecht

Fotografie: Adam BZEPH, Wimo Ambala Bayang, Archief BBK, Artoteek Dordrecht, Franklin van de Berg, Korrie Besems, Hans Biezen, Renate Boere, Jan- Dirk van der Burg, Krijn Christiaansen, Robert Collette, Jeroen Degenaar, Dordrechts Museum, Fotostudio Jan van Dijk, Fotobureau Ger Dijkstra & Zn BV, Marianne Dommisse, Hans Eijkelboom, Gerard Fieret, Hans Gaarenstroom, Galerie Hamer, Gemeentemuseum Den Haag, Bob Goedewaagen, Mieke Gresnigt, Haagsche Courant, Lieven Hendriks, Marten Hendriks, Dirk de Herder, Teun Hocks, Paul den Hollander, Berry Holslag, Henk van der Horst, Ellen Houtman, Mella Jaarsma, Theo Jansen, Ralph Kämena, Leo van Kampen, Joke van Katwijk, Leo van Kempen, Kees Jan van Kesteren, Ton van Kints, Leo van der Kleij, Rob Knijn, Gert Jan Kocken, Rob Kollaard, Max Koot, Jan Koster, Dolf Krüger, Raoul de Lange, Dorine Latenstein, Bob Lens, Letterkundig Museum, Erik Jan Ligtvoet, Thomas Linssen, Ton Martens, Katja Mater, Rien Monshouwer, Nederlands Fotoarchief, Adriaan Nette, NEXT Architects, Gilles van Niel, Hans Oostrum, Cas Oorthuys, Mark van Overeem, Jeronimus van Pelt, Urs Pfannenmüller, Guus Rijven, Gert Jan van Rooij, Gerco de Ruijter, Inta Ruka, Maarten Schepers, Ingrid Scholten, Willem Speekenbrink, Bram Takkenberg, Marjan Teeuwen, Fernando van Teylingen, Natalia Toret, Tropenmuseum, Julius van der Vaart, Eric de Vries, Ramon van de Werken en Jean van Wijk

Tekstcorrectie: Annemarie van den Berg
DTP: Bastiaan de Boer
Druk: Albani BV
Oplage: 500 exemplaren 
Uitgave jaar: 2010
Uitgever: Heden
ISBN: 978-90-78203-17-9

    Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl