shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Initiatie en ontwerp expositie in BLAAK10

89 Plakate
Twintig jaar na de val van de Muur

Van 9 oktober t/m 8 november 2009 toont BLAAK10 de resultaten van het project 89 Plakate, geïnitieerd door het Duitse ontwerpersbureau Anschlaege. In totaal zijn er zestig  posters te zien met het thema Twintig jaar na de val van de Muur.

Dit project was onderdeel van Geschichtsforum 1989-2009, een internationaal forum over wetenschap, cultuur, politiek, media en debat dat plaatsvond van 28 t/m 31 mei 2009 in Berlijn. Veertig internationaal gerenommeerde ontwerpers, zoals Pierre Bernard en Gunther Rambow, WdKA docente Renate Boere en drie academies: Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam, Kunsthochschule Berlin-Weißensee en de Ecole Supérieure d'Art et Design dAmiens, gaven hun kijk op de veranderingen in Europa twintig jaar na de val van de muur en het einde van de Koude Oorlog. De posters waren levensgroot te bewonderen op de belangrijkste plek in Berlijn: Unter den Linden.

Colofon

  • Initiatief en ontwerp expositie in BLAAK10: Het Portal en Renate Boere
  • Ontwerp poster en uitnodiging: Renate Boere
  • Fotografie: Chayenne van den Brink
  • Met dank aan: Stephan Saaitink, Roger Teeuwen en WdKA studenten
Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl