shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Sokkelplan


Sokkelplan (De Beeldengalerij voor Den Haag)

Het Sokkelplan (De Beeldengalerij voor Den Haag) naar een concept van P. Struycken uit 1990) is een galerij van beelden op een ovale granito sokkel, geplaatst om de 25 meter in het voetgangersgebied van het centrum van Den Haag: Grote Marktstraat, Kalvermarkt en Spui. Het sokkelplan houdt in dat veertig Nederlandse beeldhouwers zijn of worden uitgenodigd om een beeld te maken voor de beeldenroute.

P. Struycken introduceerde de sokkel omdat die letterlijk en figuurlijk een verbinding vormt tussen de stedelijke ruimte en de sculptuur. Omdat elke kunstenaar zich aan dezelfde maten moet houden, krijgt de diversiteit toch een samenhang die zich op stedenbouwkundige schaal kan handhaven.
De sokkel is ontworpen door keramist Geert Lap. De tekstborden bij de sokkelbeelden zijn ontworpen door vormgever Rudo Hartman.

Colofon

Auteur: Wim van der Beek, Lidwien Nielander, Hans Oerlemans, Nicole Spaans, Sandra Spijkerman
Samenstellers: Sandra Spijkerman, Stroom Den Haag
Fotografie / Illustratie: Renate Boere, Cas Marks, Laurens van der Pool, Hein van Liempd, P. Struycken, Jos Kruit, Christien Rijnsdorp, Rick Messemaker
Ontwerp: Renate Boere en Laurens van der Pool (stagiair)
Uitgever: Stroom Den Haag
Uitgave jaar: 2007
ISBN: 978-90-73799-56-1


    Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl