shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Armoede en rijkdom

 12

Armoede en rijkdom
poster i.o.v. Stichting Schoon of Schijn

Dagelijks vertalen vormgevers idealen en visies in overtuigende visuele statements die onze opinie beinvloeden. Met enig cynisme kunnen we zeggen dat zij met een beetje 'schone schijn' andermans idealen en visies als krachtige positieve uitspraken presenteren, ook al is de achterliggende werkelijkheid soms anders. Maar wat hebben grafisch vormgevers ons zelf te vertellen? In 2007 hebben Haagse ontwerpers, drukkers en Theater Zeebelt een intiatief genomen om - gewapend met eigen (denk-)beelden - van zich te laten horen. Dit initiatief heet Schoon of Schijn.

Ontstaan van het ontwerp

Het idee van de poster is voortgekomen uit mijn ergenis over de 'klaagcultuur' van Nederlanders. De poster die in een druk bezocht metrostation hing, roept op tot kritisch denken over eigen mogelijkheden.

colofon

  • concept: studio Renate Boere
  • tekst: Renate Boere en Barteld Riemeijer
  • ontwerp: Renate Boere
  • print: Lifoka bv
Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl