shop
nieuwsbrief

NL EN


   

The devil drives.., 2005

‘Fragmenten uit: The Devil Drives and Other True Stories’

Stand op de Art Amsterdam ‘De Thieme GrafiMedia Groep vindt het belangrijk om zich op goed gekozen momenten dienstbaar te maken voor kunstzinnig talent. De Groep baseert zich hierbij op de idee dat kunst in alle geledingen van het leven een zeer grote betekenis heeft.’ (Hans Jansen Maneschijn, directeur De Longte Dordrecht bv, Thieme GrafiMedia Groep). Daarom staat in het ontwerp van de stand van Thieme GrafiMedia Groep, de kunstenaar centraal. Het ontwerp is gebaseerd op de inhoud van het boek ‘The Devil Drives and Other True Stories’. Je stapt als het ware in de wereld/boek van Jasper de Beijer (winnaar van de Thieme Art Award). De leporello, promotie materiaal bij de stand, verwijst naar een leporello voor toeristen met belangrijke stadsgezichten. Het werk van Jasper de Beijer in deze leporello is een intrigerend beeldverslag gebaseerd op historische bronnen: de oude beelden van een geïsoleerde handelsstad midden in de groene oceaan van het Amazonewoud.

De Thieme Art Award wordt uitgereikt aan de meest veelbelovende jonge kunstenaar. De Thieme Art Award bestaat uit de productie van een catalogus en een presentatie van het werk op Art Amsterdam/KunstRAI. Vorig jaar won Jasper de Beijer. ‘Onze stand, ontworpen door Renate Boere biedt een symbiose van kunst en grafische vormgeving waarin het werk van Jasper de Beijer maximaal tot zijn recht kan komen.’ (Hans Jansen Maneschijn) De stand is tot stand gekomen in samenwerking met Jasper de Beijer en Hans Jansen Maneschijn.

Colofon

Concept/ontwerp en coördinatie stand: Renate Boere
Druk: leporello en poster, De Longte Dordrecht.
Jaar: 2005
Bewegend beeld, geluid en opbouw stand: Danny Lelieveld, Maarten van Gent en Efrim Bartosik.
Techniek: Double Bass en B&R design.
Boomstammen: Pius Floris Boomverzorging Amsterdam.

    Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl