De PartijenWijzer

2017, Interaction design, ProDemos, Social design

De PartijenWijzer

Studio Renate Boere heeft in samenwerking met ProDemos een nieuwe interactieve installatie ontworpen met als doel de burger op een laagdrempelige en leuke manier met elkaar te laten discussiëren over democratie en politiek.

Ontdek door middel van de PartijenWijzer met welke politieke partij je het meest verwant bent.

Hoe werkt de PartijenWijzer? 
Op de drie levensgrote zeildoeken lees je meerdere korte teksten over tien politieke thema’s. Neem stelling over de tien thema’s door telkens de tekst te kiezen die het beste bij jou past. Plak bij iedere gekozen stelling het bijbehorende stickertje van jouw stickervel.

Vervolgens kun je ter plekke jouw stickervel laten scannen, je ontvangt direct een printbon, hierop vindt je een berekening met welke partij jij het meest verwant bent.

Hoe langer de PartijenWijzer er staat, des te beter te zien is hoe men op het bevrijdingsfestival over bepaalde politieke onderwerpen denkt.

PartijenWijzer op zakformaat
Voor wie de interactieve installatie op de bevrijdingsfestivals gemist heeft is een boekje op zakformaat ontworpen met daarin de PartijenWijzer. Ook hier kun je de tien thema’s doorlopen, achterin wordt de mogelijkheid gegeven om jouw uitslag te berekenen aan de hand van een handig schema.

Colofon

Opdrachtgever: ProDemos
Ontwerp: Studio Renate Boere

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / studio@renateboere.nl