Boekontwerp 'Food Design' van Katja Gruijters

2016, Book design, Katja Gruijters, Terra, projecten per categorie

Het afgelopen jaar heeft Studio Renate Boere hard gewerkt aan het boek Food Design van Katja Gruijters.

Het is het eerste boek over de consumptie, industrie en duurzame ontwikkeling van ons dagelijks voedsel. Terwijl veel fooddesign gaat over het uiterlijk van eten, is dit een unieke geïntegreerde aanpak die je bewust maakt en laat zien en voelen wat je eet. Het boek presenteert een prachtig overzicht van 35 rijkelijk geïllustreerde projecten, events en producten tegen de achtergrond van de huidige ontwikkelingen in de rumoerige wereld van voeding. Hiermee wil Gruijters iedereen die om voedsel geeft inspireren tot betrokkenheid bij de fascinerende wereld van food creation.

Studio Renate Boere heeft ervoor gekozen het ontwerpproces van Katja een belangrijke rol te geven in het boek. Samen met Katja werd er gezocht naar foto’s die het proces op een verhalende manier tonen. Hierdoor is het boek veel meer dan een opsomming van geslaagde projecten maar een blik in de keuken van een ontwerper.

English:

‘Food Design’ is the first book about the consumer, industry and sustainable development by design concerning our daily food.

The book, designed by Studio Renate Boere, presents a wonderful overview of 35 richly illustrated design projects, events and products in the light of current developments in the mutable world of food.

Studio Renate Boere chose to give the design process of Katja Gruijters products a significant role in the book. Together the’ve been looking for photographs showing the process of food creation in a narrative way. The general text about sustainability is designed in a different manner then the 35 projects, this makes the book much more than a list of successful projects, it gives insight in the careful considerations of the designer.

Colophon/colofon

Auteurs/authors: Katja Gruijters & Ed Van Hinte
Ontwerp/design: Studio Renate Boere: Renate Boere, Rianne van de Rijt, Lisa van Speybroeck, Carlijn Timmermans, Evelien Broersen
Formaat/size: 245 x 175 mm
Pagina's/pages: 216
ISBN: 9789089896889
Jaar van uitgave/year of release: 2016
Uitgeverij/publisher: Terra
Papier/paper: Munken

Meer info/more information:
www.katjagruijters.nl
www.terralannoo.nl/food-design-katja-gruijters

Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / studio@renateboere.nl