shop
nieuwsbrief

NL EN


   

Democracity

Democracity

Met het interactieve spel Democracity zetten kinderen uit groep 7 en 8 de eerste stappen in het gemeentehuis en maken kennis met democratische besluitvorming door samen een stad te bouwen. Het is een spel waarmee gemeenten op toegankelijk wijze de deuren openzetten voor alle basisscholen.

Het spel is een idee van de Koning Boudewijnstichting en herontworpen door Studio Renate Boere.

Deze handzame en vervoerbare variant bestaat uit een kist met daarin 60 verschillende kunststof gebouwen. Elk met een specifiek thema, zoals: zwembad, politiebureau, moskee enz. Deze elementen zijn op een intelligente manier als matroesjka’s in elkaar te stapelen waardoor het spel opgeborgen een relatief kleine omvang heeft.

Voor de inrichting van de stad richten de kinderen verschillende politieke partijen op. Hierbij ervaren zei tijdens het spel dat overleg, argumentatie, meerderheid en consensus nodig zijn in een democratische samenleving. Tegelijk wordt de interesse gewekt voor democratische besluitvorming.

English:

With the interactive game Democracity children aged 11-12 years get introduced at city hall and are being educated about democratic decision-making by building a city together. This game is an accessible manner for city halls to open their doors to elementary schools.

The game is an idea by Edubel and re-designed by Studio Renate Boere.

Democracity consists of a practically sized box with 60 different perspex buildings. Each building has a specific theme, like: swimming pool, police station, mosque etc. These buildings are intelligently stackable like nesting dolls. This way the game is relatively small when it’s being stored.

For setting up the city, the children focus on different political parties. In this way they can experience that consultation, argumentation, majority and consensus are important in a democratic society. At the same time their interest is raised for democratic decision-making.

Colofon / colophon

Idee spel Democracity / Idea game Democracity: de Koning Boudewijnstichting, Brussel
Ontwerp / design: Renate Boere, Lidija krcmar, Maria Cristina Di Termine
Fotografie / photography: Renate Boere
Plexiglas objecten / perspex objects: Stoutperspex, Rotterdam

     

    Studio Renate Boere / Abraham van Beyerenstraat 4 / 2525 TG Den Haag / +31(0)70 2167612 / +31(0)6 24525557 / info@renateboere.nl